Dansvecka på Öland | Lundegård Camping & Stugby

Dansvecka

Dansveckan på Lundegård är sommarens stora dansfest.

Logdansen på Lundegård har en anrik historia. Det var i mitten av 60-talet som grunden för Lundegård och dess logdans lades. Under 70-talet dansades det oavbrutet under hela sommaren och campingen växte så det knakade. Idag är Dansveckan i juli (v.27) en av Sveriges mest välbesökta dansevenemang med 1-2 dansband per kväll. Sportflaska och ett par bra dansskor är det som gäller!

SPELSCHEMA 2024
Banden spelar 21:30-01:30.
1/7 och 3/7 när det är två band som spelar börjar det 21:00. 

Kvällsentré: 260 kr (Betalas på plats i entrén till dansen)
Veckoband: 1 295 kr

Försäljning av veckobanden sker som vanligt under fredag och lördag fram till kl: 19.30, vid campingens reception. Till dig som löser ett veckoband ger vi 50% rabatt på golf- och poolinträde (gäller endast dagsentré, ej säsongsband eller klippkort. Veckobandet visas tydligt för personalen för att nyttja din rabatt och kan ej återbetalas ej i efterhand). 

Vanliga entrébiljetter kan inte köpas på förhand. Betalning sker med kort, kontant eller swish i entrékassan.

Barn under 15 år gratis, obs. endast i sällskap av målsman.
Kaffe, fika och ölservering på området. 

På Facebook: /Dansveckan Lundegård

För att göra veckan ännu lite smidigare och härligare så kommer här lite tips!

– Alla campinggäster (ej stugor) måste ha ett aktuellt campingkort eller camping-ID vid incheckning, se till att du redan har ett nytt eller uppdaterat kort när du checkar in! Du köper ditt kort på www.lundegard.se/camping. Genom att komma förberedd minskar vi köerna vid incheckningen.

– Veckobanden finns som vanligt till försäljning utanför receptionen fredag och lördag. 

Bra att veta

Q
Viktiga datum

A

Dansveckan infaller vecka 27 varje år, 2024 innebär det 29/6 – 6/7. De flesta väljer dock att komma redan på fredagen. Betalning av boendet sker 31 januari (15%) och 30 april (85%).

Q
Mina barn skall följa med på dansveckan, kan de komma in på Logen?

A

Ja, vi släpper in barn under 15 år, dock endast i målsmans sällskap, utan avgift. Från 15 år och uppåt gäller normal entréavgift.

Q
Var finns information om allt som händer dagtid på dansveckan?

A

Ofta är det återkommande tävlingar och aktiviteter som några engagerade personer har hand om, men dessa arrangemang är inte något som vi på Lundegård Camping arrangerar eller har ansvar för. Vi brukar få in ett ”veckoschema” över händelser någon vecka innan danserna startar. Kontakta ’Dansveckan Lundegård’ på facebook om du vill ha mer information eller önskar att arrangera något roligt.

Q
Vad kan ni rekommendera för annat stugboende?

A

Det finns några campingar i Köpingsvik (3 km) som har stugor, bl.a. Klinta och Gröndals camping. Fler alternativ och privata stugor hittar ni på camping-oland.com och oland.se

Q
Jag har ingen husvagn, kan man hyra en hos er?

A

Vi har inga husvagnar för uthyrning på campingen.